Trouwfotograaf Zutphen

De waarde van een second shooter

Wat is nou eigenlijk de meerwaarde van een second shooter (een tweede fotograaf) op je huwelijk? Dat is waarschijnlijk wat jullie je afvragen als je het voorbij ziet komen. In mijn ogen is de trouwreportage nog completer als we met zijn tweeën komen. Maar waarom dan?

Er zijn zo veel mooie, belangrijke momenten tijdens jullie bruiloft. Als ik alleen kom fotograferen, is het onmogelijk om alle momenten vast te leggen. Want ik kan mijzelf niet in tweeën hakken en rol letterlijk van het ene in het andere moment. Met zijn tweeën is het wel mogelijk om alle momenten te vangen. Een voorbeeld hiervan is het klaarmaken van de bruid en bruidegom. In de onderstaande reeks fotografeerde ik de bruid.

Terwijl mijn collega Fenna bij de bruidegom foto’s aan het maken was.

Maar ook bij bijvoorbeeld de eerste ontmoeting. We kunnen de eerste reactie van jullie beide op de foto zetten! Bij deze eerste ontmoeting heb ik mij gefocust op de bruidegom Ruben.

Terwijl Fenna buiten met haar camera in de aanslag stond om foto’s te maken van de prachtige bruid!

De ceremonie zit vol met dit soort momenten. Hier fotografeert Fenna op een heel andere plek dan waar ik ben.

Ik heb mij tussen de gasten opgesteld. Waardoor je twee heel verschillende beelden krijgt.

Zoals ik al aangaf zijn er tijdens de ceremonie tal van zulke momenten. Bijvoorbeeld tijdens de eerste kus of de speech. Een van ons fotografeert de eerste kus/speech. Terwijl de ander zich meer zal richten op jullie familie en vrienden die op dat moment ook vol emotie het geheel aanschouwen.

De second shooter ondersteunt de hoofdfotograaf. Zo lopen de groepsfoto’s als een geoliede trein: een van ons zet jullie mooi neer, de ander maakt de foto. Zo kunnen jullie snel weer lekker mee borrelen met de gasten. Ook tijdens de fotoshoot kan hij/zij ervoor zorgen dat de jurk goed ligt of het bruidsboeket even vasthouden. De second shooter is dus niet alleen maar aan het fotograferen!

Ik hoor je denken: ja leuk, maar wat is dan het kostenplaatje hiervan? Dat kun je zien op mijn pagina “diensten”. Een second shooter komt minimaal voor 4 uur mee, dus hoeft ook niet de gehele dag ingehuurd te worden. Ik werk altijd samen met dezelfde collega’s. We zijn dus goed op elkaar ingespeeld. We zijn met zijn tweeën en gaan gegarandeerd op tussen de gasten.

Een extra bedankje aan Fenna Duin-Huizing fotografie voor de fijne samenwerking en de prachtige foto’s die ik mocht gebruiken voor deze blog. Zo heb ik jullie een goed beeld gegeven van de waarde van de second shooter.

Trouwlocatie: Boerderijcafé Mausel

Bruiloft

January 10, 2022

Delen